Kawa ziarnista Bazzara

0
72
Bazzara

Kawa ziarnista Bazzara, to w przeciwieństwie do innych kaw, kojarzonych przez większe grono smakoszy, produkt który nie podlega masowej produkcji. Kawa ta jest kwintesencją włoskiego smaku, stylu i wysokiej jakości, jest rzemieślniczym dziełem, które na każdym etapie produkcji jest nadzorowane przez specjalistów i mistrzów smaku. W ofercie kaw Bazzara można znaleźć przeróżne mieszanki smaków, zarówno dla fanów delikatniejszych aromatów, jak i dla tych którzy lubią poczuć nutkę goryczy. Sam decydujesz, która z nich bardziej przypadnie Ci do gustu.

Na jaką kawę ziarnistą Bazzara warto się zdecydować?

Przy tak ogromnej ofercie różnych kawa, jakie można aktualnie spotkać na rynku, bardzo trudne jest wybranie tej, która będzie spełniała wszystkie wymagania dobrego smaku i aromatu, jednocześnie nadając się do przyrządzania w ekspresie. Jeśli jeszcze do tego pod uwagę weźmie się atrakcyjną cenę i pozytywne opinie klientów, którzy postanowili się na nią zdecydować, będzie można mówić o kawie wręcz idealnej – Bazzara. Jest to kawa ziarnista, rzemieślnicza, palona w bardzo powolnym procesie z najlepszej jakości ziaren. Stuprocentowa Arabika Bazzara Espresso Salvador Pacamara to idealna kawa dla fanów goryczy, Gustoitaliano, czyli mieszanka ziaren robusty pochodzących z Indii i Wietnamu to gorycz i aromat ciemnej czekolady, zaś mieszanka Arabiki i Robusty kryjąca się pod nazwą GranCappucino, powstała z myślą o zwolennikach lżejszej, bardziej mlecznej kawy.

W jaki sposób parzyć kawę Bazzara?

Do jednych z najpopularniejszych sposobów parzenia kawy należą ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, french pressy, kawiarki oraz tradycyjne sposoby parzenia, po ówczesnym zmieleniu w odpowiedni sposób ziaren. Kawa Bazzara najlepiej uwalnia swój aromat parząc ją w temperaturze około 90 stopni, jednak korzystając z ekspresów automatycznych nie trzeba się tym martwić, gdyż one same ustalają odpowiednią temperaturę parzenia. 

Gdzie kupić kawę Bazzara?

Produkty Bazzara są już teraz dostępne w ponad 20 krajach świata – w tym w Polsce, a zainteresowanie nimi ciągle rośnie. Aby jednak mieć pewność, co do tego, że kupiło się oryginalny produkt zaleca się korzystanie z oferty tylko autoryzowanych dystrybutorów, sklepów, a także specjalistycznych kawiarni. Klasyczne włoskie espresso można mieć na wyciągnięcie ręki, a niepowtarzalny smak i aromat kawy ziarnistej Bazzara sprawi, że już nigdy nie sięgniesz po inne produkty. Kup i przekonaj się sam, czy jest prawdziwa włoska kawa w mistrzowskim wydaniu. 

PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here